Дитяча лікарка Юлія Кузьменко, фігурантка справи про вбивство Шеремета, повернулася на роботу

Дата: 10 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Дитяча лікарка Юлія Кузьменко, фігурантка справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, повернулася на роботу до лікарні після 20 місяців вимушеної перерви у медичній практиці.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці спільноти Free Dr Kuzmenko.

Джерело: фейсбук-сторінка спільноти Free Dr Kuzmenko

“Сьогодні нарешті настав той день, коли Юлія Кузьменко змогла приїхати до своєї роботи та зайти у свою ангіоопераційну, де виконують найтонші малоінвазивні втручання в дитячі серця заради їхнього порятунку. Поки що не в статусі оперуючого хірурга, але ми впевнені – це станеться зовсім незабаром! Найближчим часом будуть вирішені всі юридичні моменти й лікар зможе робити те, для чого він існує, – лікувати”, – йдеться в повідомленні.

На Кузьменко наразі чекає адаптація до робочого процесу та відновлення практичних навичок, уточнюють на сторінці.

Сама лікарка так написала на своїй сторінці у фейсбуку: “Ні, це ще не перший робочий день, але це перший приїзд до рідних стін дитячого кардіоцентру і до відділення, якому я віддала багато років праці. Це був один з найкращих днів, в якому було багато обіймів і підтримки від колег, це перший крок до повернення на роботу. Попереду ще багато офіційних моментів, документації, буде період відновлення, бо втрачено майже 2 роки життя і трудового стажу, але я дійсно щаслива”.

Як повідомляла ZMINA, 4 серпня Шевченківський райсуд столиці пом’якшив запобіжний захід Кузьменко, підозрюваній у вбивстві Шеремета. Цілодобовий арешт їй замінили на нічний домашній, також з жінки зняли електронний браслет.

Нагадаємо, один із керівників “Української правди” Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. Наприкінці минулого року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: Кузьменко, музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугар.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугар наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter