Двоє російських військових торік викрали жителя Богданівки у лісосмузі та п’ять днів катували його з простреленою ногою

Дата: 11 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у порушенні законів та звичаїв війни повідомили командиру та заступнику командира 2 мотострілецької роти 1 мотострілецького батальйону 15 окремої мотострілецької бригади ЗС РФ. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: СБУ

Імен підозрюваних традиційно не вказують, але торік цим же російським військовим з 15 окремої мотострілецької бригади вже оголошували підозру. Мова йде про заступника командира роти Олександра Васильєва та його командира Олексія Булгакова

Випадок, який їм закидають, трапився у селі Богданівка на Київщині. Торік у березні росіяни побачили в лісосмузі місцевого мешканця та вирішили його затримати. Щоб зробити це, вони вистрілили потерпілому в ногу та на броньованій машині привезли до Богданівської загальноосвітньої школи, де облаштували штаб.

“Там потерпілого утримували впродовж 5 днів зі зв’язаними за спиною руками, морили голодом і не давали води. Окупанти не надали йому медичної допомоги після поранення, щоб він страждав від загноєння рани”, – кажуть слідчі. 

Постраждалого неодноразово допитували, били прикладом автомата, різали ножем, душили, принижували й ображали.

Правоохоронці кажуть, що заступник командира особисто здійснив один постріл в палець лівої руки потерпілого з травматичної зброї, а після цього командир віддав наказ вбити потерпілого. Втім, росіяни лишили чоловіка зі зв’язаними руками вмирати від втрати крові, але він зміг вижити.

Якщо суд визнає Васильєва та Булгакова винними у цьому епізоді, то їм загрожує від 15 років до довічного. 

Нагадаємо, що довічне загрожує російському нацгвардійцю Олександру Кашину, який у Бучі торік міг розстріляти батька із сином на велосипедах. Підліток вижив, отримавши кульове поранення в передпліччя та палець. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter