Двоє колишніх поліцейських продавали кокаїн та метадон у Києві

Дата: 17 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У Києві викрили двох колишніх правоохоронців, які продавали наркотики. 

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

Посвідчення одного з викритих чоловіків. Фото: Київська міська прокуратура

Підполковник і майор, які звільнилися з лав поліції минулого року, продавали кокаїн та метадон. Із клієнтами розраховувалися готівкою, а товар передавали з рук у руки. 

Викрили зловмисників під час оперативної закупівлі на суму 3 тисячі доларів. Під час обшуку крім наркотиків у колишніх поліцейських знайшли боєприпаси, зброю, чорнові записи, посвідчення працівників органів, близько 20 паспортів різних країн на імена інших осіб, засоби для стеження за пересуванням автівок та пристрої для проникнення в автомобілі.

Серед знайдених речей була й почесна грамота “За заслуги”, підписана тодішнім прем’єр-міністром Віктором Януковичем

Фото: Київська міська прокуратура

Наразі лише одному фігуранту справи повідомили про підозру за незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів. Суд вирішує, чи відправляти його під варту. 

Щодо другого фігуранта, то йому готуються повідомити про підозру. За вчинене зловмисникам загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як зазначила в коментарі “Українській правді” речниця прокуратури Надія Максимець, викритий колишній підполковник хотів повернутися до лав поліції, а тому влітку цього року подав декларацію кандидата на посаду. 

Нагадаємо, що цього року на Львівщині викрили угруповання чинних та колишніх поліцейських, які продавали особливо небезпечні наркотики. Також для покращення показників вони підкуповували речовинами наркозалежних, щоб ті обмовляли себе.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter