Двоє дітей, яких вивели на сцену під час концерту в “Лужниках”, втратили матір через російські обстріли Маріуполя – ЗМІ

Дата: 26 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Під час концерту в “Лужниках” на підтримку війни проти України російські пропагандисти вивели на сцену дітей, які втратили маму через обстріли Маріуполя окупаційними військами.

Про це повідомляє російське видання “Важные истории”.

Фото: “Коммерсантъ” / Sipa USA / Scanpix / LETA

22 лютого на провоєнному мітингу-концерті в Москві виступив “доброволець” армії РФ з Челябінська Юрій Гагарін із позивним “Ангел”. Його представили як рятівника 367 дітей із Маріуполя. Деякі з дітей були на сцені та дякували йому.

“Спасибі дядькові Юрі за те, що він мене, мою сестру і сотні тисяч дітей врятував із Маріуполя”, – сказала зі сцени 15-річна Аня Науменко.

Поряд також стояла і її молодша сестра Кароліна – вона від гучних звуків закривала вуха.

Як пише видання, Аня Науменко та її сестра справді із Маріуполя. Десять місяців тому під час окупації міста маму дівчаток убило осколками.

Коли почалася війна, сім’я Науменків – Ольга з її цивільним чоловіком Артуром і діти Аня, Кароліна і Даня – спочатку ховалися від обстрілів у Лівобережному центрі культури (колишній ДК будівельників), а потім у будівлі Лівобережної адміністрації (райвиконкому).

Ольга Науменко зі своїми дітьми та мером Маріуполя Вадимом Бойченком до війни. Джерело: “Важные истории”

Ольга загинула в перших числах квітня – вона, як стверджують очевидці, “вибігла за цигарками”, і її вбило осколками недалеко від 4-ї лікарні. Жінку поховали просто на території лікарні.

Родичка Артура, цивільного чоловіка загиблої матері дітей, розповіла “Важным историям”, що хлопчик Данило залишився з бабусею, Кароліна – з біологічним батьком, а Ані призначили іншого опікуна.

Ще один хлопчик, Костя Ващишин, який стояв на сцені в чорній шапці та сірій куртці, зі своїми батьками ховався від обстрілу в тих самих місцях, де й сім’я Науменків: спочатку в ДК будівельників, потім в адміністрації Лівобережного району.

Уся родина – 37-річні Ігор і Христина та їхній 10-річний син Костя – вижила. Судячи з фотографій в інстаграм-акаунтах батьків, вони перебувають у Маріуполі.

Журналісти встановили, що ще троє інших дітей, яких вивели на сцену в “Лужниках”, з’являлися в одному з токшоу на пропагандистському каналі Росія-1 у жовтні 2022 року – там вони були з матерями й також із окупантом Гагаріним.

Нагадаємо, 22 лютого кремлівський режим організував музичний мітинг на московському стадіоні “Лужники”, де виступив і російський диктатор Володимир Путін. Він вкотре розповів про те, що Росія нібито бореться за “історичні рубежі”. За даними американського Інституту вивчення війни, диктатор може використати свою брехню для виправдання агресії проти Молдови чи будь-якого із сусідів РФ.

Раніше ZMINA повідомляла, що за офіційними даними за рік повномасштабної збройної агресії російські окупанти вивезли з України до РФ 16 тисяч 221 дитину. З них повернути вдалось 307 дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter