Двоє чоловіків напали на волонтерку Ірину Гонопольську за оголошення збору на хлор для утилізації тіл росіян на фронті

Дата: 19 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Волонтерка Ірина Гонопольська написала в групу для садівництва “СТ ім. Тимірязева” про збір на хлор, яким засипають на фронті тіла росіян. Декілька людей у чаті почали агресивно з нею спілкуватися та погрожувати, а двоє чоловіків з чату прийшли до неї додому, де один з них побив її. Унаслідок цього волонтерка отримала легкі та тяжкі тілесні ушкодження.

Про це йдеться в дописі Віталія Лакодименка.

Скриншоти з листування садового товариства, де проживає волонтерка Ірина Гонопольська

“Друзі, вчора ввечері було скоєно напад на Ірину Гонопольську, яка вже не перший рік допомагає армії, після її прохання в чаті садового товариства, де вона проживає, про допомогу на збір хлор”, – пише Віталій.

За його словами, суперечка в чаті переросла в серйозну бійку. Двоє чоловіків таки прийшли до Ірини додому, і один з них напав на неї. У результаті волонтерка має легкі та тяжкі тілесні ушкодження, а нападник – розсічену шкіру на голові.

За фактом нападу Ірина Гонопольська написала заяву в поліцію. Проте, як зауважує Лакодименко, родич нападника погрожував волонтерці “заплатити слідству та засудити її”.

Крім того, після побиття Ірина пройшла медогляд і лікар зафіксував, що в неї струс головного мозку, множинні забої м’яких тканин голови та обличчя, травматична перфорація барабанної перетинки зліва, а також поверхневі рани внутрішньої поверхні лівої кисті.

Фото: висновок лікаря щодо стану волонтерки Ірини Гонопольську після нападу  

Нагадаємо, раніше Приморський районний суд Одеси 9 червня визнав винним Абзала Баймукашева в нападі на громадського активіста Сергія Стерненка у 2018 році й присудив йому 10 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter