Двом “воєнкорам ДНР”, які знімають пропагандистські матеріали на користь окупантів, повідомили про підозру

Дата: 27 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Двом так званим воєнним кореспондентам ДНР, мешканцям тимчасово окупованих Донецька і Макіївки, які знімають пропагандистські сюжети на користь окупантів, повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Про це інформує пресслужба Донецької обласної прокуратури.

За даними досудового розслідування, у 2022 році двоє жителів Донецька та Макіївки підтримали повномасштабне вторгнення РФ в Україну. 

“Чоловіки вступили до лав “управління народної міліції ДНР”. Отримавши псевдопосади воєнкорів у пресслужбі фейкового правоохоронного органу, вони почали брати участь у пропагандистських заходах на підтримку “СВО”, — повідомляють у прокуратурі.

Відомо, що донеччанин під час “відряджень” до тимчасово окупованих населених пунктів Херсонської області поширював у телеграмі інформацію щодо проведення там фейкового референдуму. Його “колега” з Макіївки знімав відеосюжети й створював інший інформаційний контент, що транслювався у соцмережах. У своїх відеозвітах і “фронтових щоденниках” обидва використовували фейки про ЗСУ.

Наразі “воєнкори” перебувають у розшуку.

Нагадаємо, у Росії онлайн-школа, фінансована урядом, готує військових “кореспондентів” для роботи на окупованих територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter