Двом “самооборонівцям Севастополя” оголосили про підозри

Дата: 29 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Двом учасникам незаконного збройного формування “Самооборона Севастополя” українські правоохоронці повідомили про підозру. Чоловікам інкримінують порушення ч. 2 ст. 260 КК України (“Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”).

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. 

Слідчі стверджують, що встановили, як двоє громадян України протягом лютого-березня 2014 року зі зброєю несли “службу” на незаконно створеному блокпості “Гончарне”, що поблизу Севастополя. Підозрювані під час своєї “служби” незаконно перевіряли документи громадян, обшукували транспортні засоби та брали участь у затриманні проукраїнськи налаштованого населення півострова.

Наразі підозрюваних оголошено в розшук. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Імена та прізвища підозрюваних у відомстві не називають. Утім, Центр журналістських розслідувань повідомляє про Федіра Григоровича Удру та Євгенія Миколайовича Жукова.

У вересні головне управління Нацполіції автономії повідомило також про підозру учаснику незаконного збройного (НЗФ) формування “Самооборона Криму”, якого підозрюють у “службі” біля в’їзду до м. Судака протягом лютого-березня 2014 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter