Українські правоохоронці повідомили про підозру учаснику “самооборони Криму”

Дата: 14 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Головне управління Нацполіції в АРК та Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури автономії повідомило про підозру учаснику незаконного збройного (НЗФ) формування “Самооборона Криму”. Його підозрюють у “службі” при в’їзді до м. Судак протягом лютого-березня 2014 року.

Про це інформує прокуратура АРК

Правоохоронці повідомили підозру за ч. 2 ст. 260 КК України (“створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України як учасник НЗФ “Самооборона Криму”, протягом лютого-березня 2014 року, озброєний, проходив “службу” при в’їзді до м. Судак Автономної Республіки Крим. Підозрюваний незаконно перевіряв документи громадян, обшукував їх транспортні засоби та приймав участь у затриманні українських громадян на території півострова. На даний час “самооборонівця” оголошено в розшук”, – мовиться у повідомленні.

Прокуратура АРК не повідомляє імені підозрюваного. Утім, за даними Центру журналістських розслідувань, йдеться про Погороднього Сергія Сергійовича, 24.07.1957 року народження. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter