Двом підлеглим ставленика РФ Сальдо повідомили про підозру: один із них – депутат ОПЗЖ

Дата: 10 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці зібрали докази вини ще двох керівників окупаційної адміністрації у тимчасово захопленій частині Херсонської області. Одним із підозрюваних є депутат Генічеської міської ради від забороненої партії ОПЗЖ, який після захоплення району погодився очолити окупаційну адміністрацію.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Так, перебуваючи на цій “посаді” чоловік брав безпосередню участь в організації псевдореферендуму на Півдні України та сприяв примусовій паспортизації місцевих жителів. Також він збирав інформацію про учасників руху опору в регіоні та “доповідав” про них до російських каральних органів.

Другим підозрюваним є колишній голова правління місцевого текстильного комбінату, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників. Після тимчасового захоплення обласного центру, чоловік добровільно вступив до лав окупаційної адміністрації, де його й призначили так званим “першим заступником міського голови” Херсона.

Щоб замаскувати свою діяльність, він вигадав собі псевдонім Ушинський Семен Анатолійович, яким підписував “розпорядчі” документи окупаційного органу.

Насамперед це стосувалося “передачі” у власність Росії більшості місцевих промислових підприємств, лікарень, банків та об’єктів енергетики.

Однак, під час звільнення Херсона “заступник” втік разом з іншими поплічниками росіян на лівий берег р. Дніпро.

У ході обшуків в офісному приміщенні та за адресою проживання фігуранта правоохоронці виявили документи із доказами його співпраці з окупантами. Також співробітники СБУ вилучили вогнепальну зброю та боєприпаси.

На підставі зібраних доказів обом чоловікам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі фігуранти перебувають у тимчасово окупованому Генічеську. Однак співробітники СБУ знають про їхнє місцеперебування і проводять комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що народному депутату України Олегу Волошину повідомили про підозру у державній зраді. Слідчі кажуть, що парламентар протягом 2020–2021 років “сприяв військово-політичному керівництву РФ у підривній діяльності проти України”. Нардеп був членом забороненої в Україні ОПЗЖ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter