Двом нападникам на оператора дніпровського телеканалу Д1 оголосили про підозру

Дата: 10 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Правоохоронці оголосили про підозру двом співробітникам Муніципальної варти Дніпра в справі про побиття оператора місцевого телеканалу Д1 Сергія Файзуліна.

Про це пише ІМІ з посиланням на Департамент захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

Джерело: pexels.com

Фігурантам кримінального провадження Олександру Р., 1988 р. н., та Олександру П., 1990 р. н., інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 345-1 (“Погроза або насильство щодо журналіста”) та частиною 1 статті 171 Кримінального Кодексу України (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”). 

Наразі правоохоронці вже провели “повний комплекс оперативно-слідчих заходів щодо всебічного розслідування даного злочину з метою встановлення всіх обставин, та осіб, які можуть бути причетними до його вчинення”.

Заплановано скерування матеріалів до суду.

Нагадаємо, що в Дніпрі під час сутичок у процесі демонтажу рекламних конструкцій телеоператори каналів ОТВ Ігор Гутнік та Д1 Сергій Файзулін отримали травми, обом розбили камери. Також постраждали журналісти телеканалу ОТВ та інформаційного бюро “Репортер”: до них застосували грубу фізичну силу охоронці Муніципальної варти. Інцидент стався 2 липня близько 18:00 на проспекті Пушкіна. У цей час згідно з рішенням Дніпровської міської ради тут проводився демонтаж білбордів.

3 липня на сайті Дніпровської міськради оприлюднили відкритий лист міського голови Бориса Філатова до управління Нацполіції Дніпропетровської області про те, що рішення про демонтаж було законним, стосувалося незаконно встановлених бордів, “не оскаржене, не скасоване, відповідно, відсутні правові підстави для виконавчих органів міської ради ухилятися від його виконання, а в інших осіб – перешкоджати виконанню”.

Станом на 3 липня було зареєстровано трьох потерпілих, двоє з них – представники ЗМІ. Затримано п’ятьох підозрюваних у скоєнні злочину: трьох представників КП “Муніципальна варта” та двох – приватного підприємства.

Пізніше стало свідомо, що за фактом побиття телеоператорів відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) та ч. 2 ст. 345-1 (“Погроза або насильство щодо журналіста”) Кримінального кодексу України. 16 липня повідомлення про підозру вручено трьом нападникам 21, 24 та 31 років. Їхні дії були перекваліфіковані зі ст. 296 (“Хуліганство”) на “журналістські” статті 14 липня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter