Двох колишніх військових та спецслужбовця підозрюють у катуваннях цивільних у Донецькому телецентрі

Дата: 24 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Двом ексвійськовослужбовцям ЗСУ та колишньому співробітнику СБУ Донеччини заочно оголосили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

Проросійські бойовики біля телецентру, 2014-2015 роки. Фото: i-korotchenko.livejournal.com

Підозрювані, за даними слідчих, діяли за вказівками бойовиків “ДНР”. Троє тоді обіймали посади “начальника Харцизького МРВ МДБ “ДНР”, “співробітника відділу управління контррозвідки МДБ “ДНР” та “військового коменданта військової комендатури №12 м. Ясинувата “ДНР”.

У приміщенні однієї з незаконних в’язниць, облаштованої у захопленому бойовиками Донецькому телецентрі, з квітня 2014-го  по травень 2015-го вони  систематично били руками та ногами затриманих. Окрім цього, тривалий час підозрювані утримували потерпілих в нелюдських умовах без належної медичної допомоги та харчування.

Правоохоронці планують оголосити їх у розшук та звернутись до суду, аби здійснювати відносно них спеціальне досудове розслідування.

Від початку збройного конфлікту бойовики на Донбасі облаштували чимало незаконних в’язниць, в яких людей тримають у нелюдських умовах. На окупованій Донеччині найбільш відомою є “Ізоляція”.

Нещодавно правозахисники детально розповіли про щонайменше п’ять таких місць і на території окупованої Луганщини. Окрім цього, вони назвали імена причетних до тортур бойовиків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter