Двох чоловіків, які коригували російські удари по Слов’янську та Харкову, засудили до 8 і 10 років за ґратами

Дата: 28 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Двох інформаторів, які коригували удари армії РФ по інфраструктурі Харкова та Слов’янська Донецької області, засудили до 10 і 8 років позбавлення волі.  

Про це інформує Служба безпеки України.

За наведенням цих зловмисників російські окупанти здійснювали ракетно-артилерійські удари по інфраструктурі прифронтових регіонів. Насамперед мова йде про соціальні установи та місцеві енергооб’єкти, у тому числі електропідстанції”, – йдеться у повідомленні.

Обох ворожих інформаторів правоохоронці затримали у результаті контрдиверсійних заходів на території східних областей.

Суд врахував їхню співпрацю зі слідством і призначив одному з них 10 років тюрми, іншому – 8 років.

Один із засуджених – інформатор, який передавав агресору розвіддані про геолокацію та технічний стан енергогенерувальних підприємств Харкова.

Як зазначається, він передавав розвідувальну інформацію “зв’язковому” посадовцю так званої “Народної міліції “ДНР”, який перебуває на тимчасово захопленій території Донеччини.

Інший злочинець відправляв російській спецслужбі координати діючих об’єктів енергетичної інфраструктури Слов’янська, а також збирав відомості про місця тимчасового базування та переміщення Сил оборони на території міста.

Як повідомляють в СБУ, обидва зловмисники потрапили у поле зору агресора через прокремлівську “активність” в заборонених соцмережах “ВКонтакте” та “Одноклассники”.

Під час обшуків у них вилучені мобільні телефони, які використовувались для комунікації з ФСБ. Також в одного з ворожих поплічників виявлено чернетку заяви, де він просив прийняти його до лав військових угруповань РФ.

За матеріалами СБУ суд визнав обох зловмисників винними за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, впродовж минулого року в Україні до позбавлення волі на строк понад 10 років засудили 400 осіб, яких визнали винними у держзраді, колабораціонізмі, а також тих, хто наводив ракети та цивільні та військові об’єкти в Україні. Сімох із них засудили до довічного ув’язнення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter