Два співробітники ФСБ та ПВК “Вагнер” попросили притулок у Франції та дають свідчення

Дата: 15 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Співробітниця ФСБ і член ПВК “Вагнер” попросили політичний притулок у Франції. Там вони дають свідчення для розслідування воєнних злочинів Росії, зокрема в Україні. Медіа готують матеріал за свідченнями одного з них.

Про це пише “The Insider” з посиланням на очільника проєкту “Gulagu.net” та правозахисника Володимира Осєчкіна.

Ілюстративне зображення. Фото: Getty Images

За словами Осєчкіна, одна людина має відношення до роботи штабу і команди Пригожина, друга – співробітниця ФСБ. Обидва опинилися в одному літаку і обидва надіслали, згідно з правилами, свої посадкові талони. 

“Побачивши майже ідентичні посадкові з однаковими відмітками, ми вирішили, що двоє різних людей відправили нам один квиток, потім придивилися і з’ясували, що один сидить у 28-му ряду, другий – у 29-му. Обидва синхронно пішли просити політичний притулок і міжнародний захист, це виглядало дуже дивно – кожен із них вирішив, що другий тут по його душу. У французької поліції та служби безпеки аеропорту теж виникли підозри, ситуація нестандартна”, – розповідає він. 

За словами правозахисника, зараз обидва дають свідчення про воєнні злочини, а один із великих зарубіжних телеканалів робить матеріал за інформацією одного з них. 

“Можу сказати, що свідчення стосуються того, як було створено ПВК “Вагнера” при Міноборони РФ, при ГРУ, як держава створила систему фінансування і постачання у ПВК і як ці секретні підрозділи брали участь у диверсійній роботі на Сході України, безпосередньо в Луганській області”, – стверджує він. 

У співробітниці ФСБ є серйозний інсайд, пов’язаний із документообігом. Зокрема, це інформація про вторгнення в Україну і процеси, що відбуваються останнім часом по лінії департаменту контррозвідки і Міністерства оборони РФ.

Осєчкін додав, що, ймовірно, співробітниця ФСБ і “вагнерівець” отримали політичний притулок, оскільки їхньому життю загрожувала небезпека. За останні місяці вже кілька співробітників спецслужб змогли виїхати з Росії і попросити притулку. Вони теж дають свідчення.

Нагадаємо, що Служба безпеки України ліквідувала на Харківщині дві групи диверсантів ПВК “Вагнер”. Одного диверсанта вбили під час затримання, чотирьох узяли в полон, зокрема командира ворожої ДРГ. Під час допиту він намагався приховати завдання диверсійно-розвідувальної групи. За його словами, ДРГ нібито “не дочекалася підкріплення”. Але СБУ встановила, що насправді диверсанти катували українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter