Два райони Мирнограда місцева влада закрила на в’їзд, людей звідти вивозять у броньованих капсулах

Дата: 22 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Місцева влада Мирнограда на Донеччині закрила в’їзд до двох районів міста, наближених до лінії фронту. Щодня з населеного пункту виїжджає близько 50 родин, це орієнтовно 120 дітей.

Про це повідомляє “Суспільне Донбас” із посиланням на заступницю голови Мирноградської міської військової адміністрації Тетяну Ситник.

Евакуація з Мирнограда. Фото: “Суспільне Донбас”

“Звичайно, всі хотіли жити, як і ми, у своїх домівках. Але ситуація така, що потрібно виїжджати якомога швидше, тому що вже у два райони нашого міста – район 5/6 і мікрорайон Західний – не пускають: тільки є вивіз. Вже туди люди не в’їжджають. І вивозимо ми вже людей і дітей капсулами”, йдеться у повідомленні.

До евакуації залучили близько 200 людей, зокрема посадовців, соціальних працівників, вчителів, вихователів дитсадків. Вивозять родини з дітьми правоохоронці та працівники ДСНС.

“У нас є адреси кожної родини, в нас є великий список, де ми позначаємо дату, коли родина обіцяла евакуюватися. Якщо родина евакуюється не самостійно, то ми організовуємо транспорт, який є у громаді, підвіз до евакопунктів в місті Покровську”, – розповіла посадовиця. 

Водночас є родини, які, попри небезпеку, не хочуть виїжджати та ховають дітей. У більш небезпечних районах їх розшукують правоохоронці та рятувальники, в інших працює влада, намагаючись дізнатися інформацію про місцеперебування від сусідів. У віддаленому від лінії фронту мікрорайоні Новатор багато людей зовсім відмовляються виїздити, бо сподіваються пересидіти у підвалах.

Фото: “Суспільне Донбас”

У Мирнограді 5 серпня оголосили примусову евакуацію неповнолітніх з батьками або опікунами. Станом на 20 серпня у місті залишалося 493 неповнолітніх. Ситник розповіла, що кожного дня виїжджає близько 50 родин, це орієнтовно 120 дітей.

До повномасштабної війни місто налічувало 52 тисячі жителів, наразі тут лишається менше ніж 10 тисяч людей.

З міста евакуюють не лише людей, а й держзаклади та установи, зокрема ЦНАП, відділення Пенсійного фонду, банки. З наступного тижня не працюватимуть і продуктові магазини. У Мирнограді з 19 серпня діє довга комендантська година: з 15:00 до 11:00.

До Мирноградської територіальної громади входять ще три населених пункти, які трохи далі від лінії фронту: Рівне, Червоний Лиман, Сухецьке там влада також планує оголосити примусову евакуацію сімей з дітьми.

Нагадаємо, з 90 населених пунктів Донеччини евакуювали всіх дітей. Водночас у 30 прифронтових населених пунктах Краматорського і Покровського районів досі лишаються 4 912 неповнолітніх.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter