Духовне управління мусульман назвало рейд силовиків біля мечеті в Києві недотриманням прав людини

Дата: 04 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Духовне управління мусульман “Умма” назвало спільний рейд поліції та міграційної служби з пошуку нелегальних мігрантів, який вони провели в мечеті Ісламського культурного центру “Альраїд”, недотриманням прав людини та тиском на мусульман.

Про це вони повідомили на пресконференції в Києві.

Прес-конференція: "ДМСУ влаштувала полювання біля мечеті: дискримінація чи непрофесіоналізм?"

3.02.20 13:00 Прес-конференція: "ДМСУ влаштувала полювання біля мечеті: дискримінація чи непрофесіоналізм?"

Опубліковано Українські Новини Понеділок, 3 лютого 2020 р.

За словами муфтія Саїда Ісмагілова, масові перевірки нелегальних мігрантів в Україні проводяться вперше і такі дії силовиків підривають статус демократичної і правової держави.

“Те, що сталося, є недотриманням прав людини і тиском на нашу мечеть, і я сподіваюся, що після цього випадку будуть зроблені правильні висновки і більше ніколи не допустять таких правоохоронних операцій біля культових споруд будь-якої конфесії”, – заявив він.

Зі свого боку голова Меджлісу Рефат Чубаров, який першим повідомив про рейд, наголосив, що дії поліції та міграційної служби були образливими через те, що перевірка документів відбувалася перед п’ятничною молитвою, а також під час неї.

Чубаров закликав керівників Національної поліції та Міграційної служби, які давали накази про перевірку, протягом декількох днів відвідати Ісламський культурний центр із поясненнями причин і мотивів таких дій органів, а також вибачитися перед мусульманами і суспільством загалом.

“У разі відсутності вибачень протягом двох днів я пропоную віруючим мусульманам у цю п’ятницю, 7 лютого, після молитви прийти до Міграційної служби з паспортами і заявити, що вони прийшли на перевірку”, – сказав він.

Нагадаємо, що 31 січня поліцейські разом із представниками міграційної служби здійснили рейд з виявлення нелегальних мігрантів. Імовірних порушників силовики шукали біля виходу з мечеті Ісламського культурного центру “Альраїд”, що розташований у Києві на вулиці Дегтярівській.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter