Дубінський проти “Слідства.Інфо”: головну редакторку агенції викликають на допит

Дата: 08 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Головну редакторку проєкту “Слідство.Інфо” Анну Бабінець викликали на допит поліцейські через її запит до нардепа від “Слуги народу” Олександра Дубінського.  

Про це журналістка розповіла на власній сторінці у фейсбуку. 

Воу! У міністра Авакова розслідували всі резонансні злочини і добралися до журналістів-розслідувачів.Сьогодні отримала…

Опубліковано Anna Babinets Четвер, 7 травня 2020 р.

На допит, що має відбутися 13 травня о 10-й годині, Бабінець викликає слідча Ільміра Чередник, яка нещодавно телефонувала журналістам як слідча в справі щодо вбивства Павла Шеремета. Згідно з листом, який отримала редакція, необхідність допитати Бабінець як свідка виникла “в ході досудового розслідування”. Водночас у повістці поліцейські вказали лише номер кримінального провадження та статтю, за якою його проводять, а саме “Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер”.

“У міністра Авакова розслідували всі резонансні злочини й добралися до журналістів-розслідувачів. Сьогодні отримала повістку від Нацполіції про виклик на допит. За те, що в грудні написала запит народному депутату Дубінському про його зв’язки з Джуліані. Тоді нардеп не відповів, а злякався і пішов до Авакова. І справа пішла – у Головне слідче управління”, – розповіла Бабінець. 

У листі до журналістів, який підписала слідча Ільміра Чередник, також наведено список питань, які цікавлять правоохоронців. Зокрема, вони стосуються журналістського запиту народному депутатові Олександру Дубінському, який “Слідство.Інфо” надіслало наприкінці минулого року. Журналістів цікавили деталі можливої зустрічі парламентаря з фігурантами справи про імпічмент американського президента Дональда Трампа. 

Водночас Бабінець наголосила, що запити агенція надсилала також очільникові МВС Арсену Авакову і ще 12 посадовцям. 

“За 17 років, які я працюю журналісткою, ще ніколи не ходила на допит у поліцію за те, що написала запит народному депутату. Але обов’язково піду – з юристом. Усе знімемо на відео і покажемо, як Головне слідче управління розслідує такі резонансні справи, як запит народному депутату Олександру Дубінському, і допитує через це журналістів-розслідувачів”,  зазначила Бабінець.

Нагадаємо, що про розслідування МВС справи, яка може бути спрямована проти журналістів “Слідства.Інфо”, стало відомо в березні поточного року. Тоді журналісти заявляли, що розцінюють дії правоохоронців як тиск. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter