Дружина російського очільника МНС причетна до викрадення дітей з України

Дата: 21 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

До викрадення дітей з окупованих територій України причетна дружна російського міністра з надзвичайних ситуацій Олександра Куренкова Олена Мільська. 

Про це йдеться в розслідуванні російського видання “Проєкт”. 

Мільська бере участь у викраденнях за допомогою організації “Національний моніторинговий центр допомоги зниклим та постраждалим дітям”, якою вона керує. 

Офіційно центр та російське МНС підписало документ про співпрацю – на ньому стоїть підпис чоловіка Мільської та її самої. 

Волонтери центру зустрічали торік потяги з викраденими дітьми з Херсона в окупованому Джанкої, а невдовзі – у російському місті Анапа. Ця інформація не була закритою, втім до цього не було відомо, хто така Мільська, бо її зв’язок з очільником російського МНС був таємницею. 

Крім того, центр Мільської може бути причетний до вивезення дітей з табору біженців “Ромашка” в Ростовській області. На одному з фотозвітів, що виклала жінка, журналісти впізнали дітей з донецького дошкільного дитячого будинку №1.

“Серед дітей є дівчинка на ім’я Діана. Нині вона разом із двома сестрами та братом вивезена за півтори тисячі кілометрів, до башкирського містечка Учали”, – кажуть розслідувачі. 

Анкети вищезгаданих чотирьох дітей журналісти змогли також знайти в спеціальній базі даних для всиновлення. ZMINA вже розповідала, як влада РФ намагається якнайшвидше віддавати дітей у російські сім’ї. За допомогу у викрадені громадяни Росії отримують гроші у вигляді “соцпідтримки”.

Окрім цього, Мільська з чоловіком, який до посади міністра був охоронцем Путіна, причетні до мілітаризації дітей. “Навчання” розраховане насамперед на школярів 14–18 років, а також росіян, що добровільно мобілізуються на війну проти України.

У такий спосіб Мільська з чоловіком отримали доступ до мільярдів бюджетних рублів. 

Нагадаємо, що підозрювана Міжнародним кримінальним судом у депортаціях дітей з України російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова  розповіла, що росіяни вивезли до своєї країни щонайменше 700 тисяч дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter