Дружина бранця Кремля Цигіпи просить українців писати йому листи до в’язниці

Дата: 08 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Олена Цигіпа, дружина журналіста й бранця Кремля Сергія Цигіпи, звертається до українців із закликом написати чоловікові листа до в’язниці. Їх вона передаватиме через мобільний застосунок “Зонателеком”. Наразі волонтер перебуває в повній інформаційній ізоляції у Сімферопольському СІЗО №2. 

Про це виданню ZMINA розповіла сама Олена Цигіпа.

Фото з відкритих джерел

“Звертаюся до всіх, хто колись працював із Сергієм Цигіпою, був учасником фестивалів “Рок-н-ролл Таврический”, “Каховський плацдарм”, займався разом з ним спортом або має спільні літературні уподобання. Загалом усіх, кому не байдужа доля мого чоловіка. Зараз Сергій перебуває в повному інформаційному вакуумі. Всі, хто його добре знає, розуміє, що відсутність спілкування для нього  – це як відсутність повітря. Будь ласка, напишіть йому листа. Сергій дуже потребує вашої моральної підтримки. Листи я пересилатиму через застосунок “Зонателеком”, – каже Олена. 

Олена радить писати про спільні спогади, проєкти, фестивалі, музику, футбол тощо. Але водночас не забувати про російську цензуру. Всі написані листи вона просить надсилати до її телеграм-каналу:  https://t.me/Olena_Tsyhipa.

Як відомо, Сергія Цигіпу, журналіста і письменника з Нової Каховки, окупанти утримують у полоні півтора року. Його викрали за активну проукраїнську позицію та журналістську діяльність. Завдяки його зусиллям у місті був проведений масовий захід громадянської непокори. Цигіпа також активно вів волонтерську діяльність, допомагав людям їжею та ліками. Після його затримання зв’язок з ним перервався і його рідні деякий час не знали, де він і що з ним. Пізніше з пропагандистського ролика на російському телебаченні вони дізналися, що Цигіпа живий і перебуває в полоні. За останньою інформацією, його утримують у Сімферопольському СІЗО №2.

6 жовтня так званий “верховний суд республіки Крим” засудив Сергія Цигіпу до 13 років ув’язнення в колонії суворого режиму, звинувативши його в шпигунстві за статтею 276 КК РФ. 

Раніше ZMINA публікувала інструкцію Бранці Кремля: як написати листа політв’язню?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter