Довічник з Бердичівської колонії разом з посадовцем та підлітком міг продавати канабіс у неволі

Дата: 22 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Детективи ДБР разом з поліціянтами викрили організовану злочинну групу, яка організувала наркотрафік на території Бердичівської виправної колонії №70. 

Про це розповіли у ДБР. 

Ключову роль у групі, як кажуть слідчі, виконував начальник одного із відділень колонії – майор пенітенціарної служби, втім, організатором називають ув’язненого. 

Він нібито купував наркотики у мережі, на пошті їх забирав у пакунках з кавою неповнолітній хлопець, а до колонії їх проносив посадовець. У середньому незаконні передачі відбувалися 1–2 рази на місяць.

“Задокументовано декілька фактів незаконного збуту у виправній колонії заборонених речовин, які є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом”, – кажуть слідчі.  

Усім фігурантам справи повідомили про підозру в організації незаконного придбання та збуті наркотичного засобу у місцях позбавлення волі із залученням неповнолітнього, вчинених організованою групою. Посадовця колонії також мають відсторонити від посади. 

Санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що колишнє керівництво скандальної Бердянської колонії затримали та оголосили йому підозри за катування в’язнів. 

Установу називали одним з найжорсткіших закладів пенітенціарної системи в Україні. Ситуація там привертала увагу журналістів, які зняли про колонію документальний фільм, що переглянули більш ніж мільйон разів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter