Довічне загрожує експоліцейському з Ізюма, який працював на росіян в окупації

Дата: 21 Березня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо колишнього правоохоронця з Ізюма на Харківщині, якому закидають державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. 

Про це розповіли в ДБР. 

Детективи кажуть, що підозрюваний сам зголосився приєднатися до “народної міліції”. 

Росіяни в підсумку призначили чоловіка “старшим дільничим уповноваженого поліції відділення дільничих уповноважених поліції в справах неповнолітніх”.

“Він допомагав патрулювати місто, виявляв патріотично налаштованих українців та активно вербував своїх колишніх колег для переходу на бік ворога”, – розповідають вони. 

Після звільнення Ізюма обвинувачений почав переховуватися від правосуддя, а торік у жовтні наступив на російську протипіхотну міну. Підозрюваному ампутували частину кінцівки, а затримали та відправили під варту вже після лікування. 

Максимальна санкція інкримінованої йому статті передбачає довічне з конфіскацією майна. 

Ще до окупації внаслідок постійних обстрілів росіян Ізюм залишився майже повністю зруйнованим, а обсяг руйнувань місцеві посадовці оцінювали як більший, ніж після Другої світової війни.

Після деокупації місто назвали місцем масового терору, бо там виявили декілька братських могил. Дорогу до Ізюма загарбникам міг показати депутат від ОПЗЖ Анатолій Фомічевський, за підозрою в держзраді якому світить довічне. 

Нагадаємо, що судитимуть експравоохоронницю з Ізюма, яка втекла до Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter