Доступ до кулуарів Верховної Ради неможливий через відсутність укриття для всіх охочих – Стефанчук

Дата: 25 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Доступ журналістів до засідань та кулуарів Верховної Ради неможливий через відсутність укриття для всіх охочих.

Про це сказав спікер ВР Руслан Стефанчук у коментарі журналістці “Детектора медіа” під час форуму “Україна. Рік 2024”.

Руслан Стефанчук. Джерело: УНІАН

За його словами, допоки “ми будемо отримувати від спеціальних внутрішніх органів інформацію, що парламент є центром прийняття рішень, щодо якого здійснюються підвищені заходи безпеки, буде обмеження певних питань”.

Водночас спікер парламенту уточнив, що у Раді є пресцентр, журналісти мають можливість спілкуватися особисто з ним, він постійно дає інтерв’ю – “у будь-який час”.

“Але поки є підвищений рівень небезпеки й ми маємо забезпечувати сховище в підвалах Верховної Ради для всіх охочих, ми не можемо цього зробити”, – сказав Стефанчук.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну дата та час пленарних засідань ВР не анонсуються на широкий загал, а журналісти можуть стежити за їхнім перебігом лише онлайн.

Як пояснював очільник парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин, для того, щоб відновити доступ представникам медіа до кулуарів Верховної Ради України, спочатку треба розв’язати проблеми із безпекою, які постали через повномасштабне вторгнення Росії.

Нардеп уточнив, що є очевидні проблеми з кількістю місць у сховищах. Він розповів, що під час візитів міжнародних делегацій, які відбуваються досить часто, під час тривоги працівники апарату ВР змушені по вулиці переходити в інші приміщення зі сховищами.

Голова комітету наголосив на тому, що його завдання станом на зараз – переконати політиків приходити спілкуватися з журналістами на брифінгах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter