Досі не впізнаними є тіла 195 мешканців Київщини, яких під час окупації вбили військові РФ, – поліція

Дата: 11 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Після звільнення Київщини поліція виявила 1374 тіла вбитих окупантами мирних жителів Київщини. Станом на квітень 2023 року 195 тіл досі залишаються невпізнаними, а ще 279 осіб вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов.

Фото: Reuters

“Одним з головних аспектів роботи поліції Київської області є виявлення тіл загиблих під час окупації громадян. На сьогодні ця цифра становить 1374 особи. Це цивільні, які були вбиті. 717 із них – зі стрілецької зброї. Тобто більше половини були розстріляні усвідомлено”, – розповів Нєбитов.

Начальник поліції Київщини додав, що 340 людей загинули від мінних і осколкових поранень, причину смерті 317 осіб встановити не вдалося.

“Досі, на жаль, залишаються невпізнаними 195 тіл. Щодо них відібрано ДНК, тому ми просимо надавати інформацію, щоб ми встановили абсолютно всіх українців, які загинули на Київщині під час окупації”, – зазначив він.

Загалом протягом року після деокупації Київщини поліція виявила 15 місць масового поховання місцевих жителів і три катівні, в яких окупанти утримували українців.

Також відомо, що наразі вважаються безвісти зниклими 279 осіб.

“Є інформація про те, що люди перебувають і на території РФ: їх привозили туди примусово, у так званих евакуаціях. Розуміємо, що деякі з цих людей перебувають у в’язниці й нібито росіяни готують собі обмінний фонд”, – підсумував начальник Головного управління Нацполіції. 

Нагадаємо, що в березні 2023 року, у Бородянці на Київщині знайшли ще одне поховання цивільних, вбитих під час російської окупації торік. Попередньо, трьох людей російські військові застрелили у голову. Про поховання розповів місцевий чоловік, який торік разом з товаришем знаходив тіла розстріляних та ховав, коли була можливість. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter