Допомагав укріплювати позиції та постачав харчі: жителю Миколаївщини оголосили про підозру у пособництві ворогу

Дата: 17 Грудня 2022
A+ A- Підписатися
Служба безпеки затримала мешканця одного з селищ Шевченківської територіальної громади, якого підозрюють у співпраці з окупантами під час тимчасового захоплення частини Миколаївської області.
 
Про це повідомляє  пресслужба центрі СБУ.
 

Чоловіка звинувачують у тому, що він добровільно обійняв посаду “старости” у двох населених пунктах, де виступав посередником між загарбниками та місцевими жителями.

“Перебуваючи на “посаді”, він допомагав агресору в укріпленні позицій, а саме передавав викрадене майно громадян на потреби російських окупаційних угруповань на південному фронті… Встановлено, що він особисто передавав транспортні запчастини загарбникам для облаштування казарм та ремонту військової техніки РФ… Крім цього, він організував постачання питної води і продуктів харчування до пунктів тимчасової дислокації ворожих військ”, йдеться в повідомленні

За даними слідства, місцевий житель ще на початку повномасштабного вторгнення підтримав окупантів і навіть налагодив контакт з одним із ватажків угруповань російських окупантів.

Після звільнення району чоловік намагався “залягти на дно” і уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ викрили його, встановили місце перебування і затримали.

Обвинуваченому повідомили про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк до 12 років.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, поінформували в СБУ.

Нагадаємо, наприкінці листопада, правоохоронці затримали та повідомили про підозру у пособництві державі-агресору одному із заступників міського голови Херсонської міської ради.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter