Донька Ноздровської про розслідування вбивства: “Президента ввели в оману”

Дата: 11 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Матеріали справи про вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської не збігаються з тим, що в суді каже заарештований за підозрою Юрій Россошанський.

Про це під час прес-конференції в Києві заявила донька загиблої юристки Анастасія Ноздровська, повідомляє УНІАН.

Анастасія Ноздровська. Фото: Українські новини

“Я мушу звернути увагу на те, що, дивлячись на матеріали справи, на те, як все відбувається, мені здається, що президента, а також інших представників влади, ввели в оману”, – зазначила вона.

За словами Ноздровської, найголовніша версія вбивства жінки напряму пов’язана з Юрієм Россошанським – батьком Дмитра Россошанського, який на авто збив сестру правозахисниці Світлану Сапатинську. Проте дівчина не може з упевненістю стверджувати, що затриманий чоловік – винуватець загибелі її матері.

“Моя мати боролася, перш за все, за справедливість, а не з Россошанськими. Тому я не можу брати цю версію як найголовнішу”, – пояснила вона.

Ноздровська також звернула увагу на те, що її представникам надали для ознайомлення лише 10-15% матеріалів справи.

“Я прошу, щоб моїх представників допустили до цієї справи, щоб вони брали участь в усіх експериментах, слідчих діях”, – наголосила вона.

Нагадаємо, тіло юристки Ірини Ноздровської 1 січня знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. У Ноздровської залишилися донька і матір літнього віку.

Ірина Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року у селі Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

Ірина Ноздровська (ліворуч) та Світлана Сапатинська (праворуч). Фото: Facebook

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув’язнення. Його захист подав апеляцію. 27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Россошанський все ще може вийти на волю за амністією.

Юрій Россошанський в суді.

Фото: Громадське

За підозрою у вбивстві Ірини Ноздровської 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. Наступного дня Вишгородський районний суд заарештував чоловіка на 60 діб без права внесення застави.

Адвокати та рідні вбитої правозахисниці мають сумніви у тому, що Юрій Россошанський є реальним виконавцем злочину. Втім у Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці.

Під час судового засідання Россошанський свою провину у вчиненні злочину не визнав. За словами дружини підозрюваного, чоловік залишив родині дві записки, в яких говорить про те, що не вбивав Ноздровську, але візьме вину на себе, щоб ніхто не чіпав родину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter