Домагався під час відряджень: жінки звинувачують експродюсера шоу Good Morning America на ABC

Дата: 27 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Дві колишні співробітниці екпродюсера шоу Good Morning America на телеканалі ABC Майкла Корна звинуватили його в сексуальних домаганнях. У судовому позові йдеться про небажані сексуальні дії з боку чоловіка під час відряджень.

Про це пише The Guardian.

Майкл Корн. Джерело фото: www.latimes.com/

Видання повідомляє, що 25 серпня до суду на Майкла Корна подала одна з продюсерок програми Good Morning America Кірстін Кроуфорд.

За її словами, у 2015 році, коли вони під час відрядження до Лос-Анджелеса поверталися до готелю в таксі, Корн “схопив Кроуфорд за руку і сказав їй, що хоче допомогти в кар’єрі… Він схопив її голову, притулив до своїх грудей, продовжуючи говорити “просто розслабся” і запитуючи: “Чому ти напружена?” Згідно з позовом, потім Корн почав цілувати Кроуфорд у голову і погладжувати ноги. Він нібито звинуватив Кроуфорд у “невпевненості” і запитав її, чи в неї немає “проблем з татом”.

У позові також ідеться, що Корн домагався й іншої співробітниці компанії, Джилл Макклейн, коли вони працювали в шоу World News Tonight на ABC приблизно 10 років тому. Макклейн не є позивачкою, але підтримує позов Кроуфорд.

За словами Макклейн, Корн приставав до неї під час відряджень у літаку та в готелі. Крім звинувачень у сексуальних домаганнях, чоловіку закидають створення токсичної атмосфери: газлайтинг, харасмент, невміння керувати своїм гнівом.

У позові жінки стверджують, що керівництво телеканалу знало про скарги на Корна ще у 2017 році, але ігнорувало їх, продовжуючи хвалити Корна за його комерційний успіх.

Корн пішов з посади продюсера у квітні 2021 року. У травні він приєднався до Nexstar Media Group як голова новинної служби.

Наразі він відкидає всі звинувачення жінок і каже, що вони сфабриковані, пише CNN Business.

Представник ABC заявив, що компанія прагне створити безпечний робочий простір, відстежуючи всі повідомлення про неприйнятну поведінку. Всі обвинувачення проти компанії вони оскаржать у суді.

Нагадаємо, що в Україні протягом літа цього року сталося кілька публічних випадків, пов’язаних із сексуальними домаганнями. Зокрема, про сексуальні домагання в Київському університеті театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого розповіли вже десятки випускниць, серед яких Юлія Бірзул, Вікторія Муштей, журналістки Яніна Соколова, Ірина Сампан та інші. Головним фігурантом скандалу став відомий актор та викладач згаданого вишу Володимир Талашко.

ZMINA зібрала поради експертів, юристів та правозахисників про те, як діяти й куди звертатись у разі сексуальних домагань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter