Добровольця, підозрюваного у вбивстві, піддають тортурам

Дата: 17 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

У справі про вбивство у Волновасі Донецької області офіцера СБУ Віктора Мандзіка затримані випадкові люди, яких піддають тортурам.

Як повідомляє офіційний сайт Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, про це на прес-конференції в інформагентстві УНІАН заявила адвокат, голова ради ГО “Правозахисна група “Січ” Оксана Томчук.

Офіцера СБУ вбили у Волновасі 21 березня, за підозрою у вбивстві затримано 11 осіб і вилучено великий арсенал зброї та вибухівки.

Сьогодні ми зіткнулися з абсолютно політично вмотивованою справою, масштаб якої вражає і нагадує справи за режиму Януковича… Зараз чиниться сильний тиск на слідство, затримані люди, які не мають до цього ніякого стосунку“, – сказала адвокат.

За її словами, доброволець Дмитро Канівець, який отримав на Донбасі поранення в руку, був затриманий вдома після виписки на амбулаторне лікування з дніпропетровського госпіталю імені Мечникова (лікарі намагаються врятувати йому руку – чергова операція повинна була відбутися в перших числах квітня).

Як зазначила Томчук, слідчі дії проходили без адвоката, в ізоляторі тимчасового утримання Канівцю не давали знеболювального, поки він не підписав завчасно надруковані документи, а також погрожували оголосити про підозру його вагітній дружині.

У СІЗО, де боєць перебуває за рішенням суду, йому не надають медичну допомогу. Це можуть зробити тільки в дніпропетровській клініці, що підтверджують медичні довідки.

Це тортури. Більш того, зараз у мене є інформація, що справу намагаються розвивати у бік добровольчих батальйонів з метою їх дискредитації та дискредитації їх командирів“, – зазначила адвокат.

Нагадаємо, як повідомляв офіійний сайт Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, в Одеському СІЗО виявлено факти жорстокого побиття затриманих, медичну допомогу їм не надавали до втручання регіонального представника омбудсмана.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter