До Верховної Ради надіслали щорічну доповідь Омбудсмана

Дата: 13 Березня 2018
A+ A- Підписатися

До Верховної Ради України надіслали Щорічну доповідь Уповноваженого про стан дотримання та захисту прав і свобод людини в Україні за 2017 рік.

Про це Центру інформації про права людини повідомили в прес-службі омбудсмана.

Цьогорічна доповідь містить 16 розділів і нараховує 661 сторінку.

У документі висвітлені питання дотримання соціально-економічних прав, права на судовий захист, реалізації функцій НПМ і спеціальні провадження Уповноваженого, права на доступ до публічної інформації та захисту персональних даних, свободи від дискримінації, дотримання рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, прав дитини.

Крім того, у доповіді зосереджена окрема увага на питаннях дотримання прав громадян України на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим і захисту прав громадян України за кордоном. Також у цьогорічній доповіді висвітлюються результати загальнонаціонального дослідження “Що українці знають і думають про права людини”, яке було проведено за підтримки Програми розвитку ООН в Україні Фондом “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва за ініціативою Уповноваженого з прав людини та ГО “Центр інформації про права людини”.

“Сподіваюсь, що цьогорічна Щорічна доповідь не тільки викличе інтерес у народних депутатів, зацікавлених у покращенні ситуації із правами людини в Україні, але й стане в нагоді правозахисникам для визначення пріоритетів їх діяльності на майбутнє”, – зазначила у своєму вступному слові до Щорічної доповіді омбудсман Валерія Лутковська.

З повним текстом Щорічної доповіді Уповноваженого за 2017 рік можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Уповноваженого у розділі “Документи – Щорічні та спеціальні доповіді”.

Як повідомлялося раніше, головуючий в парламенті Андрій Парубій вже другий рік поспіль не дає можливості заслухати доповідь омбудсмана про стан прав людини в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter