До України повернули прикордонників, яких 4 місяці утримували в Росії

Дата: 02 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Затримані російськими силовиками працівники Державної прикордонної служби України Богдан Марцонь та Ігор Дзюбак повернулися в Україну.

Богдан Марцонь та Ігор Дзюбак під час обміну на Харківщині. Фото: Петро Порошенко, Facebook

Як повідомляє Громадське, звільнити українців вдалося в межах обміну “два на два”. Українська сторона натомість видала Росії військовослужбовців Прикордонної служби ФСБ РФ Володимира Кузнєцова та Аскара Кулубу, яких затримали влітку 2017 року на Херсонщині.

Обмін проходив на нейтральній смузі українсько-російського державного кордону в районі пункту пропуску “Гоптівка”, що на Харківщині.

Президент України Петро Порошенко привітав звільнених Марцоня та Дзюбака у Facebook.

“Хлопці, ласкаво просимо додому”, − написав він.

Нагадаємо, про затримання українських прикордонників Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака стало відомо 4 жовтня 2017 року. В Росії їх звинуватили в незаконному перетині кордону (ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ) та заарештували на два місяці. У Держприкордонслужбі тоді заявили, що українців викрали.

Російських прикордонників Володимира Кузнєцова та Аскара Кулубу затримали 30 червня 2017 року на березі Перекопської затоки. Під час допиту російські військові розповіли, що “виконували роль учбових порушників кордону під час навчань, але збилися з маршруту”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter