До українця Євгена Панова окупаційна влада в Криму не допускає адвоката

Дата: 19 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Адвокат Євгена Панова, який звинувачується в Криму у нібито підготовці терактів в Криму, не може відвідати свого клієнта

Про це заявив Кримській правозахисній групі брат Панова Ігор Котелянець.

Кримська правозахисна група повідомляє, що родина Євгена Панова уклала угоду з адвокатом, щоб представляти його інтереси в Криму. Захисник вже кілька днів намагається домогтися зустрічі зі своїм клієнтом. Він ходив до слідчого, але слідчий поки не дозволяє зустрітися з Пановим.

Слідчий заявив, що у затриманого нібито вже є адвокат. Ігор Котелянець підкреслює, що сім’я укладала договір тільки з одним адвокатом, якого поки не пустили до Панова.

Експерти Кримської правозахисної групи не виключають, що Панова примушують відмовлятися від будь-яких адвокатів, крім тих, які “влаштовують” слідство і ФСБ

На думку брата, слідчі спеціально не пускають адвоката, щоб продовжити “вибивати” з Панова “потрібні свідчення”.

Як відомо, 10 серпня Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

За твердженням ФСБ, “одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України”.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

15 серпня повідомлялось, що число затриманих “у справі про підготовку диверсій” в окупованому Російською Федерацією Криму збільшилося до дев’яти осіб.

Раніше повідомлялось, що правозахисники, що не мають доступу до Євгена Панова. МЗС України звернулося до СММ, ООН та міжнародних організацій з проханням вжити заходів для отримання доступу до затриманих.

Правозахисна ініціатива Євромайдан SOS вважає, що до українця ймовірно застосували тортури. 

15 серпня повідомлялось, що число затриманих “у справі про підготовку диверсій” в окупованому Російською Федерацією Криму збільшилося до дев’яти осіб.

За даними українських правозахисників, після звільнення Надії Савченко, Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенко в Росії продовжують утримуватись за ґратами щонайменше 29 українців. Із них 15 – кримські татари.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter