До роковин Голодомору в київському метро запустили “Потяг української ідентичності”

Дата: 22 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

З 21 листопада на синій гілці київського метро курсує “Потяг української ідентичності”, у вагонах якого розміщено серію інформаційних постерів про унікальні факти з історії, культури, побуту України та про її державний потенціал на початку ХХ століття.

Цей науково-просвітницький проект створено до 85-х роковин Голодомору Національним музеєм “Меморіал жертв Голодомору” спільно з КП “Київський метрополітен”, повідомляє “Укрінформ“.

З постерів громадяни зможуть дізнатися, що саме небажання радянської влади відпустити Україну зі складу СРСР спричинило один із найбільших злочинів в історії людства – Голодомор-геноцид, об’єктом якого стала українська нація. Цей геноцид був спрямований проти української інтелігенції, української церкви, кожного активного носія української ідентичності. Він полягав у знищенні нації через фізичне вбивство українців, приниженні української мови та культури, фальсифікації української історії.

Як зазначила генеральний директор музею “Меморіал жертв Голодомору” Олеся Стесюк, “для пересічного громадянина, далекого від історії, того, який не читає наукової літератури і живе в інформаційному вакуумі, який творять заангажовані телеканали, історія Голодомору і досі є історією про голод, який “виник через перегини на місцях у зв’язку з індустріалізацією”.

На її думку, причиною необізнаності українців про свою історію є ще й той факт, що праці науковців-дослідників друкуються мізерними накладами. Тому постала гостра потреба залучати нові формати подання інформації, які б дозволили охопити максимальну аудиторію.

У свою чергу керівник КП “Київський метрополітен” Віктор Брагінський наголосив, що метрополітен, яким користуються мільйони українців, вважає цю ініціативу дуже важливою.

“Уроки історії важливо пам’ятати і переосмислювати. Тому, як соціально відповідальне підприємство, ми підтримали залучення можливостей підземки для такого важливого проекту”, – наголосив Брагінський.

На думку ініціаторів проекту, інформування українців про історію своєї держави та вшанування пам’яті жертв Голодомору стануть підґрунтям для збереження нації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter