До Порошенка звернулися з петицією зупинити дискримінацію кримчан

Дата: 29 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Порошенка закликають прибрати законодавчо-нормативні умови для дискримінації кримчан.

З відповідною петицію на сторінці президента України звертаються її підписанти.

Автор петиції Андрій Щекун зауважує, що Україна вже понад двох років порушує права кримчан, які знаходяться на окупованій території Автномної Республіки Крим та міста Севастополь. Через введене нове поняття “нерезидент” здійснюється блокування банківських карток, що унеможливлює ведення особистої фінансової діяльності кримчанами на материку.

Він також зауважує, що закон “Про створення вільної економічної зони “Крим” та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України” є практично фактом визнання України окупації. Це уможливлює здійснювати власну економічну діяльність на непідконтрольній урядом України території та суперечить нормам міжнародного законодавства.

Підписанти просять президента України скасувати цей закон як і Постанову Національного банку України №699 від 03 листопада 2014 року (зі змінами згідно Постанови НБУ №810), постанову Кабміну №1035 від 16 грудня 2015 року “Про обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/ або з іншої території України на тимчасово окуповану територію”.

Вони закликають розробити спільно з українською громадськістю та міжнародними інституціями новий Закон України “Про особливості здійснення економічної діяльності внаслідок тимчасової окупації території України” та винести його на голосування в парламент.

На даний час петиція зібрала 107 підписів.

На збір підписів відведено три місяці. Згідно з законодавством, президент України має розглянути петицію, якщо за цей час вона набере 25 000 голосів.

Нагадаємо, у вересні 2015 року Петро Порошенко дав вказівку внести законопроект про скасування Закону України “Про вільну економічну зону Крим”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter