До Міжнародного дня корінних народів Мінінформ підготував відеоролики

Дата: 09 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Міжнародний день корінних народів світу з 1994 року відзначається 9 серпня за ініціативи Генеральної асамблеї ООН і присвячений питанням збереження корінних народів на планеті, захисту їх прав, багатству культури і надбанню.

За оцінками ООН, корінні народи зараз становлять близько 370 мільйонів осіб, що проживають в більш ніж 70 країнах.

В Україні корінними народами є українці, кримські греки, кримські татари, караїми, кримчаки, котрі походять з території Криму‎.

“З 2014 року Україна демонструє демократичну практику щодо корінних народів: караїмів, кримчаків та кримських татар, приєднавшись до Декларації ООН з прав корінних народів (разом з Канадою), що дуже вітав світ. У 2007 році, коли Декларація приймались, Україна утрималась в голосуванні за її прийняття”, – написала у Facebook перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова у привітанні з нагоди Міжнародного дня корінних народів.

Як відомо, 20 березня 2014 року Верховна Рада ухвалила постанову, якою кримські татари були визнані корінним народом України. Таким чином Україна приєдналась до Декларації ООН про права корінних народів. Подальшим кроком має стати ухвалення відповідних законів, як це передбачено Конституцією України.

До Міжнародного дня корінних народів Міністерство інформаційної політики підготувало відеоролики під назвою “Три народи – один корінь”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter