До антифашиста Каракашева у СІЗО в Криму не пускають батьків

Дата: 08 Травня 2018
A+ A- Підписатися

“Верховний суд” Криму відхилив апеляційну скаргу на продовження арешту євпаторійському анархістові Євгену Каракашеву. До зали суду не пустили батьків активіста, які бачили його востаннє 2 лютого.

Про це повідомляє Громадське радіо.

Євген Каракашев лишатиметься під вартою до 31 травня. Судове засідання пройшло в закритому режимі. Відвідувати Євгена в СІЗО його батькам теж не дозволяють.

Раніше, 19 квітня, міський суд в Євпаторії продовжив Каракашеву термін утримання під вартою. Підставою для продовження став український паспорт, який, на думку слідчого і судді, допоможе обвинуваченому сховатися від слідства, незважаючи на те, що цей документ у Каракашева вилучили під час обшуку.

Вранці 1 лютого 2018 року до Євгена Каракашева прийшли додому з обшуком, під час якого щодо нього застосували грубу фізичну силу. Після обшуку його доставили в ізолятор тимчасового утримання Євпаторії. Суддя обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Підставою для порушення кримінальної справи став опублікований у соціальній мережі “Вконтакте” відеоролик “Останнє інтерв’ю Приморських партизан”, який визнаний рішенням російського суду екстремістським, а також інші записи активіста, в яких слідча експертиза ФСБ побачила заклики до здійснення терористичної діяльності.

Каракашева звинувачують відразу за двома статтями: 282 частина 2 УКРФ “Збудження ненависті або ворожнечі” і 205.2 частина 2 УКРФ “Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter