До виборів в ОРДЛО українці ставляться з пересторогою – опитування

Дата: 06 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Українці здебільшого з пересторогою ставляться до проведення місцевих виборів на неконтрольованих Україною територіях Донецької та Луганської областей.

Такі результати опитування фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, проведеного спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

Лише 20% респондентів кажуть, що вибори слід провести якомога швидше без жодних передумов. Ще 21% підтримують проведення виборів після звільнення цих територій від російських військ та роззброєння бойовиків, а 24,5% українців вважають, що вибори можна проводити лише через кілька років після того, як Україна встановить повний контроль над цими територіями. 

“Більш лояльно ставляться до проведення виборів без передумов на півдні та сході (37 та 38%), а на заході та в центрі цей варіант підтримують лише 9 та 11% відповідно”, – зазначили соціологи. 

Як відомо, нещодавно Володимир Зеленський заявив, що вибори на непідконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей можливі лише за українським законодавством після деокупації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter