До в’язниці заочно відправили росіянина, який погрожував вбити цивільного через 1000 гривень та 500 євро

Дата: 01 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Суд заочно визнав винними у порушенні законів та звичаїв війни російського військового, який торік грабував цивільних під час окупації Сумщини. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото підозрюваного, опубліковане слідчими, та світлина футболіста Ільяса Садикова з сайту “Любительская футбольная лига”

Імені засудженого не називають, втім, ще весною правоохоронці оголошували підозру Ільясу Садикову. Деталі підозри збігаються із деталями з повідомлення слідчих. 

Випадок, щодо якого судили росіянина, стався у селі Жигайлівка на Сумщині у березні 2022-го. Садиков та ще четверо невстановлених росіян зайшли до будинку місцевої родини та, погрожуючи зброєю, вимагали віддати всю наявну готівку.

“Щоб переконати у серйозності своїх намірів, окупанти вивели на вулицю чоловіка та декілька разів вистрілили з автоматичної зброї над його головою. Налякана дружина віддала російським військовим все, що в неї було, – 1000 гривень та 500 євро”, – розповідають слідчі. 

Після повернення додому Садиков, судячи з повідомлення, звільнився з лав збройних сил РФ та продовжив кар’єру футболіста.

Нагадаємо, що довічне загрожує двом іншим російським військовим, які розстріляли автівки із цивільними на Чернігівщині та обікрали вбитих. Мова йде про Кирила Бойкова та Артема Разінкіна

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter