До України вдалося повернути ще 13 дітей, які перебували на тимчасово окупованих територіях

Дата: 13 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Ще 13 дітей вдалося повернути до своїх родин з тимчасово окупованих територій Херсонської, Луганської та Запорізької областей.

Про це повідомив виконавчий директор благодійної організації Save Ukraine Микола Кулеба.

Скриншот з відео

Як поінформували в організації, це одинадцята рятувальна місія повернення дітей до України з Росії та з тимчасово окупованих територій.

Там зазначили, що повернення цих дітей було завданням із “зірочкою”, але в підсумку це вдалося зробити.

“Мама ховала Олесю від окупаційної влади та односельців цілий рік, аби ніхто не дізнався, що дівчинка живе з нею, й не примусив її навчатися в російській школі. Микиту, Сашка й Андрія батьки відвезли до бабусі й дідуся на лівий берег, де тоді було безпечніше. Але після звільнення Правобережжя родина опинилася розділеною. Батьки чекали на деокупацію, щоб забрати дітей, але зрозуміли: це буде не скоро. Розлучені батьки Поліни, Тараса й Матвія після початку повномасштабної війни зайняли різні позиції: мама болісно переживала за Україну, а тато став проросійським. І саме тато зробив мамі заборону на виїзд дітей з території РФ. Там, в окупації, дітей примушували ходити в російську школу, а мамі погрожували позбавити її батьківських прав“, – розповіли в організації.

За 11 місій Save Ukraine усього вдалося повернути 176 дітей.

Нагадаємо, на початку вересня в Україну вдалося повернути додому девʼятьох дітей, які перебували на тимчасово окупованій території чи в Росії. Одного з них росіяни звинуватили в підриві моста. Його місяць тримали у в’язниці та допитували. 

Раніше ZMINA повідомляла, що наприкінці липня російська уповноважена з прав дитини Марія Львова Бєлова розповіла, що з лютого минулого року Росія нібито “прийняла” 4,8 мільйона жителів України, з яких понад 700 тисяч – діти. Більшість із них, як переконує омбудсманка, приїхали з батьками чи іншими родичами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter