До списку обміну просять занести Богдана Максименка: бойовики затримали його за проукраїнську позицію

Дата: 24 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Активісти домагатимуться занесення до списків на обмін 20-річного Богдана Максименка, якого незаконно затримали проросійські бойовики на Донбасі. 

Увагу до історії хлопця привернули на сторінці Медійної ініціативи за права людини. 

#MustBeLiberated“Є речі, заради яких можна витерпіти все, адже є ми – українці і є наша велика Родина – вся наша…

Опубліковано Медійна ініціатива за права людини Середа, 24 червня 2020 р.

10 квітня 2020 року додому до Максименка, який живе на окупованій території, прийшли люди у формі, обшукали квартиру, вилучили техніку та забрали хлопця. За місяць до обшуку він опублікував допис на власній сторінці у фейсбуку про Україну. 

“Є речі, заради яких можна витерпіти все, адже є ми, українці, і є наша велика Родина – вся наша Україна”, – написав Максименко. 

73 дні рідні хлопця не знали, де саме він перебуває, однак згодом знайшли його в Макіївці, у так званому СІЗО “міністерства держбезпеки”, яке розташоване на території колонії №97. 

“Богдан, незважаючи на те що жив на окупованій території, ніколи не приховував своєї громадянської позиції. Він записував пісні українською та поширював їх у соціальних мережах. На сторінці Богдана у фейсбуці багато постів про Україну. Він радіє звільненню бранця Кремля Олега Сенцова, слухає пісні “Океану Ельзи” та вітає всіх із Днем українського прапора”, – розповіла хрещена мати хлопця. 

Родичі затриманого юнака вже змогли надіслати до СІЗО першу передачу, зокрема ліки, які необхідні Богдану, адже він має вроджену ваду серця та потребує медичного піклування. Відомо, що хлопця обвинувачують за кількома статтями, проте поспілкуватися з тими, хто затримував Максименка, рідним досі не вдалося.

“Ми вирішили розповісти про Богдана та домагатимемося включення хлопця до списків на обмін і звільнення юнака. Його єдина провина – безмежна та гаряча любов до України”, – каже хрещена затриманого Наталія.

Нагадаємо, що у квітні в межах взаємного обміну полонених Україна звільнила з полону бойовиків на Донбасі 20 громадян, зокрема луганського студента, якого терористи затримали за допис: “Люблю маму, хардкор та Україну”. Водночас родичі політв’язнів розповідають, що Офіс президента України ігнорує їхні прохання про зустріч. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter