До реєстру “іноагентів” в РФ додали українського політолога Тараса Березовця та журналіста Івана Яковину

Дата: 29 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

До реєстру так званих “іноземних агентів” у Міністерстві юстиції Росії додали журналіста видання “Новое время” та оглядача “Радіо НВ” Івана Яковину та політолога, ведучого Прямого каналу Тараса Березовця, який наразі захищає Україну на фронті.

Про це повідомляє видання “Детектор медіа”.

Джерело: svoboda.org

Обидва “іноземні агенти” РФ у фейсбуці вже прокоментували  свій новий статус.

Компанія невідомих мені людей, окрім Яковини. Уточнення: я зараз не політолог, а офіцер ЗСУ. Тож розбиратися ми з Міністерством юстиції РФ, як і всіма каральними органами недокраїни, будемо по-іншому. По цеглинці, до фундаменту, – зазначив Тарас Березовець.

Я тепер теж іноземний агент. Чесно скажу: це дуже приємно. Наче премію якусь отримав! UPD. Хочеться зробити щось іноагентське відразу… Якісь підступи зробити або щось на зразок того… Монокль куплю“, – написав Іван Яковина, який походить з Росії.

До переліку іноагентів цього разу увійшли засновниця телеканалу “Дождь” Наталья Сіндєєва і журналісти Єкатєріна Котрікадзе і Владімір Роменскій та адвокат Михайло Беньяш.

Зараз у четвертому російському реєстрі “іноагентів” вже сотні записів. Переважна більшість “ЗМІ – іноземних агентів” – не організації, а їхні працівники.Найбільше серед них російських медійників.

Нагадаємо, 73 російські групи, зокрема неурядові організації, звернулися до Європейського суду з прав людини зі скаргами щодо закону про “іноземних агентів”. Росія повинна виплатити заявникам компенсації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter