До Польщі вперше в’їхало українців менше, ніж виїхало до України

Дата: 18 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Кількість перетинів кордону на виїзд українців до Польщі вперше виявилася меншою, ніж на в’їзд до України.

Такі дані наводять польські прикордонники у твіттері.

Джерело: твіттер Польської прикордонної служби

Протягом тижня, що минув, цифри на в’їзд до Польщі були більшими, ніж на виїзд із Польщі до України, але у вихідні ситуація змінилася.

За 15 квітня прикордонна служба зареєструвала 24,4 тисячі мандрівників на в’їзд та 25,1 тисячі – на виїзд; за 17 квітня – 19,2 тисячі мандрівників і 22 тисячі на виїзд до України, йдеться в повідомленні.

Станом на 10 квітня від початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну кількість людей, які були змушені поїхати в пошуках безпеки та захисту за кордон, сягнула 4 мільйонів 503 тисячі. Більшість із них виїхала до Польщі – щонайменше 2,5 мільйона осіб.

Ще на початку березня сейм країни ухвалив закон, згідно з яким українські біженці можуть отримати податковий номер PESEL, користуватися низкою соціальних виплат, а їхнє перебування в республіці може тривати 18 місяців. Цей термін можна буде продовжити на аналогічний період.

Українці в Польщі також мають право користуватися державними послугами, зокрема у сфері охорони здоров’я та освіти. Окрім цього, до кінця поточного року дозволили й не обмінювати водійські посвідчення українського зразка. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter