До низки українських дипустанов у світі невідомі відправили закривавлені пакунки з очима тварин

Дата: 02 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

До посольств України в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Австрії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, а також консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки.

Про це розповів речник МЗС України Олег Ніколенко.

Іспанські поліцейські біля посольства України у Мадриді. Фото: Oscar Del Pozo/AFP

У пакунках, за словами Ніколенка, були очі тварин, а самі пакунки були вимазані рідиною характерного кольору зі специфічним запахом. Жодних світлин цих пакунків речник не опублікував. 

Окрім вищезгаданих дипустанов, постраждали також вхід до помешкання посла в Ватикані, що зазнав вандалізму, посольство в Казахстані, яке отримало фейкове повідомлення про замінування, й посольство в США, яке отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну. 

“Як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни”, – додав речник. 

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба вже назвав події добре спланованою кампанією терору та залякування. 

“Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу одразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України”, – каже міністр. 

30 листопада на території посольства України в Іспанії стався вибух, внаслідок якого до лікарні потрапив працівник установи. Як з’ясувалось згодом, пакунок, що не мав зворотної адреси, а тому й викликав підозру, опинився у руках коменданта, який вирішив його відкрити. Отримувачем цього послання мав бути посол Сергій Погорельцев

Відтоді безпеку всіх українських посольств за кордоном посилили. 

Нагадаємо, що нещодавно під час спроби перетину державного кордону спецслужбовці затримали колишнього співробітника МВС, який готувався передати росіянам через посольство РФ у Будапешті засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter