До кінця осені рівень цифрового обліку в ТЦК та СП має становити 90% – Міноборони

Дата: 30 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Наприкінці осені цього року рівень цифровізації облікових процесів в ТЦК та СП має становити 90%. 

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков

Ілюстраційне зображення. Фото: Мілітарний

Посадовець каже, що спільна з міністерствами та службами робота щодо створення нормативної бази та обміну даними триває.

Обмінюватимуться інформацією з реєстрів міністерства юстиції, міністерства внутрішніх справ, центральної виборчої комісії, міністерства закордонних справ та державної прикордонної служби.

“Все це робиться для того, щоб люди не стояли в кілометрових чергах за якоюсь довідкою”, – запевняє Резніков. 

Водночас очільник Міноборони каже, що потреби оголошувати нову хвилю мобілізації й розширювати перелік тих, хто під неї підпадає, немає.  

“Той план мобілізації, який був затверджений, поки ще не виконаний у повному обсязі”, – додав він. 

Загальна мобілізація в Україні триває з 24 лютого минулого року. Її, як і режим воєнного стану, нещодавно продовжили ще на 90 днів. 

Генеральний штаб формує кількісні та якісні показники з огляду на потреби ЗСУ, а територіальні центри комплектування і соціальної підтримки військовослужбовців здійснюють мобілізаційні заходи. 

Нагадаємо, що на розгляді Верховної Ради перебуває законопроєкт, згідно з яким житлово-експлуатаційним організаціям, підприємствам та установам, що здійснюють експлуатацію будинків, а також власникам будинків хочуть надати право збирати дані чоловіків, вручати їм повістки та сприяти прибуттю на виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. 

Автором ідеї став депутат від партії “Слуга народу” Георгій Мазурашу, який відомий своєю сумнівною законотворчістю. Наприклад, він пропонував карати громадян України за “пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму” як у Росії, а також – саджати до в’язниці за використання акаунтів у соцмережах не під своїм іменем. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter