До Дня захисту дітей організація #stop_sexтинг створила мультфільм “Соціальні мережі і я”

Дата: 30 Травня 2024
A+ A- Підписатися

До Міжнародного дня захисту дітей громадська організація #stop_sexтинг презентувала мультфільм “Соціальні мережі і я” про вплив реклами та блогерів на юну аудиторію. Мультфільм є адаптацією матеріалу американської організації Amaze.org, яка захищає дітей від онлайн-небезпек.

Про це повідомляє MediaSapiens з посиланням на #stop_sexтинг.

Фото: Stop Sexting Ukraine

“Інтернет дає чудову можливість залишатися на зв’язку з друзями та сім’єю. Однак можна легко захопитися ідеєю, що життя має бути ідеальним, і почати порівнювати себе з іншими. Тож переглядайте мультфільм, рекомендуйте його батькам та дітям і навчайтесь нового разом”, – закликали організатори, поділившись посиланням на мультфільм.

Організація також повідомила, що дослідження Internet Watch Foundation зафіксувало зростання кількості зображень сексуального насильства над дітьми у 2023 році. Особливо тривожним є зростання контенту з наймолодшими дітьми у віці 3–6 років. Злочинці часто використовують старших дітей, можливо, братів або сестер, для створення такого контенту.

Для захисту дітей онлайн під час літніх канікул #stop_sexтинг підготували такі поради:

  1. Досліджуйте технології: ознайомтеся з новими гаджетами, перш ніж давати їх дітям. Перевірте можливість встановлення вікових обмежень та батьківського контролю. Скористайтеся гідами для батьків щодо контролю соціальних мереж, ігрових консолей та ПК.

  2. Керуйте часом: обговоріть з дитиною час використання гаджетів. На багатьох пристроях можна налаштувати обмеження екранного часу. Підпишіть з дитиною сімейну угоду про правила використання гаджетів.

  3. Говоріть про безпеку в інтернеті: розвивайте критичне мислення щодо безпеки в інтернеті. Регулярно обговорюйте з дітьми можливі сценарії, з якими вони можуть зіткнутися, та як на них реагувати. Обговоріть, як ігнорувати небажані запити, виходити з неприємних чатів, повідомляти про підозрілих осіб та не поширювати особисту інформацію.

Крім того, організація також поділилася корисними ресурсами, які можуть стати у пригоді:

  • Сервіс Take It Down допоможе зупинити поширення та видалити онлайн фото і відео.
  • Інтернет-портал Internet Watch Foundation допоможе видалити такий контент в інтернеті. Спершу зверніться до #stop_sexтинг.
  • Консультаційна лінія 1545 (оберіть 3) для дітей та дорослих – дзвінки безплатні та анонімні, лінія працює цілодобово.
  • Психологічна допомога: діти та батьки можуть звернутися до психолога #stop_sexтинг у телеграмі.

Нагадаємо, що в українському медіапросторі, орієнтованому на дитячу аудиторію, бракує контенту, який розкриває причини війни, різні види безпеки та взаємовідносини. Такими є результати опитування 50 підлітків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter