До дня видимості лесбійок активісти проведуть марафон з тематичних ефірів в інстаграм

Дата: 26 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

До Міжнародного дня видимості лесбійок активістки протягом тижня проводитимуть онлайн-марафон тематичних прямих ефірів у інстаграм.

Про це повідомили на сайті Ґендер у деталях.

Фото: BBC

День видимості лесбійок відзначають з 2008 року, відколи його започаткували у США. Цей день має на меті підвищити обізнаність про дискримінацію, з якою зіштовхуються лесбійки, і привернути увагу до їхніх досягнень і потреб. Так, як відомо, лесбійки зазнають множинної дискримінації: за ознакою статі як жінки та за ознакою сексуальної орієнтації. Дискримінацію через традиційно вторинне становище жінок лесбійки відчувають й в середині правозахисного ЛГБТ-руху.

“Видимість сприяє усвідомленню і прийняттю факту існування меншини суспільством. Лише коли ЛГБТ-люди будуть видимими, можна говорити про їхні проблеми, потреби і доступ до прав”, – наголошують активістки. 

Усі охочі можуть долучитись до марафону у інстаграм за наступним посиланням. Протягом тижня, з 26 квітня по 2 травня, авторки обіцяють провести 13 прямих ефірів за участі 19 спікерок та розповісти про життя українських лесбійок та суспільство, частиною якого вони є.

Нагадаємо, що нещодавно у Одесі депутати райради вирішили звернутися до уряду, аби там допомогти вилучити з дитячих і шкільних бібліотек книжку новозеландської письменниці Кейті О’Нілл “Принцеса + принцеса: довго і щасливо”.

У виданні авторка розповідає історію двох принцес, які об’єднують свої зусилля і знання, щоб подолати антагоністку – злу чарівницю. На початку книжки одну з героїнь рятує інша, тому що жоден принц досі не спромігся цього зробити. На думку одеських депутатів, видання кидає виклик “традиційним цінностям”, адже головні героїні  доходять висновку, що можуть жити й без принца.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter