До Дня проти гомофобії під стінами Верховної Ради та Кабміну запалили райдужні фаєри

Дата: 17 Травня 2021
A+ A- Підписатися

До Міжнародного дня проти гомофобії та трансфобії під стінами Верховної Ради й Кабінету Міністрів запалили веселкові фаєри. Активісти хотіли привернути увагу посадовців до цієї проблеми в Україні, а також нагадати про невиконання державою внутрішніх та міжнародних зобов’язань у сфері соціальної політики, які стосуються ЛГБТ.

Про це повідомили організатори акції, Мережі параюристів, у пресрелізі. 

Фото: Мережі параюристів
Зокрема, учасники та учасниці акції нагадали, що, відповідно до плану заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини, в Україні мають легалізувати реєстроване цивільне партнерство для різностатевих та одностатевих пар. 
 
“На необхідності запровадження в Україні зареєстрованого цивільного партнерства вже котрий рік поспіль наголошують і українські владні інституції, зокрема Омбудсман. Минулого, 2020 року Україна отримала офіційну рекомендацію щодо легалізації в країні цивільних партнерств і від Організації Об’єднаних Націй, однак станом на кінець 2020 року жодний проєкт до Кабінету Міністрів України ще не подано”, – йдеться в пресрелізі.
 
У ньому також наголосили, що Верховна Рада має криміналізувати злочини, скоєні з мотивів нетерпимості за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності: 
 
“Кількість подібних злочинів неуклінно зростає, проте законодавство ці мотиви ігнорує, на відміну від “традиційних” ознак расизму, національної та релігійної нетерпимості, і цим позбавляє поліцію належних підстав для якісного розслідування, а суди – підстав винесення співмірних вироків”.
 
Нагадаємо, що посольства більш ніж 20 західних країн занепокоєні випадками дискримінації ЛГБТ-людей в Україні та закликають вжити антидискримінаційних заходів щодо їхнього захисту. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter