До десяти років за ґратами загрожує так званому “міністру охорони здоров’я” окупованого Криму

Дата: 12 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Колабораційну діяльність закидають так званому “міністру охорони здоров’я” в окупованому Криму, якого українські правоохоронці підозрюють у переформатуванні медичної системи півострова під потреби російської військової машини. 

Про це повідомили у СБУ. 

Скрупський Констянтин Вікторович. Фото: rk.gov.ru

Імені підозрюваного правоохоронці не називають, вказуючи лише, що він до окупації Криму працював головним санітарним лікарем Феодосії і Судака.

У мережі без проблем можна знайти його ім’я – це Скрупський Констянтин Вікторович

Після 2014 року, як говорять есбівці, колишній український посадовець отримав російський паспорт, став членом путінської партії “Єдіная Росія” і до лав окупаційної адміністрації доєднався добровільно. 

У жовтні минулого року Скрупського підвищили до “першого заступника міністра охорони здоров’я” окупантів, а вже влітку цього року він очололив “міністерство”. 

“До його основних завдань входило “переформатування” системи охорони здоров’я півострова для потреб повномасштабної агресії РФ проти нашої держави”, – кажуть у СБУ. 

Якщзо суд визнає Скрупського винним, то йому загрожує позбавленням волі від п’яти до десяти років, а також права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Суд може й конфіскувати майно окупаційного посадовця. 

Нагадаємо, що на Буовині викрили чоловік, який, за словами слідчих, був на прямому зв’язку з російським пропагандистом Володимиром Соловйовим та готував для нього вкиди щодо ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter