До 2028 року частка громадян, які спілкуються в повсякденні українською мовою, має збільшитися до 80%

Дата: 19 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Державна цільова соціальна програма з утвердження української національної та громадянської ідентичності передбачає, що до 2028 року частка громадян, які спілкуються в повсякденному житті українською мовою, зросте до 80%.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Фото: Український тиждень

Так, 16 лютого Кабінет Міністрів України схвалив концепцію державної цільової соціальної програми з утвердження української національної та громадянської ідентичності на період до 2028 року.

Серед очікуваних результатів виконання Державної програми з утвердження української національної та громадянської ідентичності збільшення до 80% частки громадян, які, за даними соціологічних досліджень, володіють і спілкуються в повсякденні українською мовою.

Також очікується, що до 75% має збільшитися частка громадян, які пишаються своїм українським походженням і громадянством.

Крім того, ймовірно, має зрости кількість громадян, які готові захищати незалежність і територіальну цілісність України безпосередньо на фронті.

Програма загалом має підвищити рівень медіакультури та медіаграмотності населення.

Щоб досягти мети, органи влади та громадські організації серед іншого реінтегруватимуть людей з тимчасово окупованих територій та підтримуватимуть українців за кордоном, підвищуватимуть обізнаність громадян у питаннях надання першої допомоги та формуванні оборонної свідомості.

Нагадаємо, що впродовж минулого року мовний омбудсман Тарас Кремінь вжив заходів державного контролю та усунув 80% виявлених порушень мовного закону.

Загалом у 2023 році команда мовного омбудсмана здійснила 160 заходів державного контролю. З них 23 розпочалися ще 2022 року, 104 – розпочались і завершились у 2023, а ще 33 завершаться у 2024 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter