До 15 років тюрми засудили псевдоволонтера з Дніпра, який збирав для Росії розвіддані про ЗСУ

Дата: 09 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Ще один учасник агентурної мережі головного управління генштабу ЗС РФ, більш відомого як ГРУ, яку нейтралізували в Дніпрі, отримав 15 років увʼязнення. Есбівці затримали чоловіка цього літа, а його спільників – на початку року. 

Про це повідомили в Службі безпеки України. 

Так, для маскування розвідувально-підривної діяльності чоловік користувався своїм статусом співзасновника місцевого волонтерського фонду.

Під таким “прикриттям” він збирав розвіддані про Сили оборони на території міста – інформацію про види та орієнтовну кількість озброєнь ЗСУ, яку переправляють залізничним сполученням на передову. Для цього чоловік спостерігав за переміщенням ешелонів українських військ з офісу волонтерської організації, який розташовувався поблизу колій.

Отриману інформацію він передавав російській воєнній розвідці через анонімні месенджери.

Під час обшуків за його місцем проживання правоохоронці виявили мобільний телефон, який він використовував для листування з представником ГРУ.

На підставі зібраних доказів підозрюваного визнали винним за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Він активно співпрацював зі слідством та завдяки цьому зміг уникнути довічного ув’язнення. Зрештою суд призначив йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у вересні вперше до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна засудили мешканця Запоріжжя за те, що той передавав ворогу дані про місця дислокації українських захисників. 37-річний чоловік збирав та передавав росіянам дані про дислокацію військової техніки у березні-жовтні торік. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter