До 15 років позбавлення волі засудили “керівника апарату ради оборони ДНР”

Дата: 10 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Суд ухвалив вирок щодо жителя Донецької області Сергія Добренка, який обійняв керівну посаду в так званій “ДНР” та сприяв терористичній діяльності псевдореспубліки. Чоловіка засудили до максимального покарання – 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

Фото: Служба безпеки України

Як пише “Судовий репортер”, раніше Добренко був військовим комісаром Центрально-міського обʼєднаного військкомату Донецька. У листопаді 2014 року він звільнився з військової служби та приїхав на Черкащину, де зареєструвався як ВПО і став на пенсійний облік. 

Оформивши пенсію, чоловік повернувся на окуповану територію. У 2015 році його призначили керівником апарату “Ради Оборони Донецької Народної Республіки”. Слідчі виявили в інтернеті копію цього “указу”. 

У 2017 році чоловік також взяв участь у пресконференції “колишніх військовослужбовців ЗСУ, що перейшли на бік ДНР”. Учасники заявили, що в складі терористичної організації будуватимуть мирне життя.

Так, у суді прокурор довів, що чоловік упродовж 2015–2017 років добровільно обіймав цю посаду та отримав у “ДНР” військове звання полковника. Так, Добренко керував апаратом “Ради Оборони ДНР” та брав участь у розробленні, підготовці та виданні рішень “очільника ДНР”.

Соснівський районний суд Черкас визнав обвинуваченого винними та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нині засуджений переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Донецької області.

Нагадаємо, що в березні суд ув’язнив чотирьох бойовиків, яких узяли в полон під час бойових дій на Бахмутському на Вугледарському напрямках. Тюремні строки отримали бойовики, які воювали проти України в складі підрозділів Південного військового округу збройних сил РФ. Суд призначив одному з фігурантів 10 років ув’язнення, а іншим трьом – 12 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter