На 13 років за ґрати відправили “луцького терориста”

Дата: 26 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

До 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна засудили мешканця Луцька, який у 2020 році захопив заручників.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Чоловіка визнали винним у захопленні та триманні заручників, вчиненні терористичного акту, незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами та вибуховими пристроями, примушуванні працівника автотранспорту до невиконання службових обов’язків шляхом погрози вбивством, незаконному заволодінні транспортним засобом та замаху на вбивство працівника правоохоронного органу. 

Суд постановив, що 21 липня 2020 року він, маючи із собою автомат Калашникова, боєприпаси та вибухові пристрої, захопив у Луцьку в заручники 13 людей. Водія та пасажирів рейсового автобуса, серед яких був неповнолітній, він утримував 12 годин.

Упродовж дня він також стріляв з наявної в нього зброї, підірвав гранату поблизу службового автомобіля поліції та кинув ще одну гранату в бік правоохоронців, зазіхаючи на їхні життя.

Фото: Офіс генерального прокурора

На засіданні суду щодо обрання запобіжного заходу чоловік говорив, що планував влаштувати теракт у соборі. 

Приблизно за 40 хвилин до того, як здатися поліції, “луцький терорист” говорив телефоном із президентом Володимиром Зеленським. Той виконав одну з його вимог, а саме опублікував відео, в якому російською сказав: “Фільм “Земляни“ 2005 року, дивитись усім”. 

Йдеться про стрічку 2005 року, що розповідає про проблему експлуатації тварин людьми для одомашнювання, розваг, наукових досліджень або ж для виробництва одягу і їжі.

Нагадаємо, що на Одещині до 15 років позбавлення волі засудили чоловіка, який займався підготовкою терактів у Херсонській області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter