До 12-го пакета санкцій ЄС потрапили російські телеканали “Царьград” і Спас” та товариство “Знание”

Дата: 19 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Під 12-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів Євросоюзу щодо Росії через її агресивну війну проти України потрапили російські телеканали “Царьград”, “Спас”, ведуча медіахолдингу “Звезда” Ганна Шафран (Палюх) і товариство “Знание”.

Про це йдеться на сайті Європейської ради.

Ведуча пропагандистського російського каналу "Звезда" Ганна Шафран (Палюх) Ганна Шафран (Палюх). Джерело: krots.top

У підсанкційному списку також опинилися російські пропагандисти й колаборанти, які працюють на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей і Криму, та компанії, що забезпечують там зв’язок, і їхні керівники.

Водночас до переліку ввійшли компанії, що працюють у сфері IT та інформаційної безпеки: “Інформзахист”, “Інфотекс”, “Бізон”. Заборона поширюється також на програмне забезпечення для управління підприємствами та ПО для промислового дизайну й виробництва.

“Наше повідомлення чітке: ми залишаємося непохитними у своїй відданості Україні та продовжуватимемо підтримувати її боротьбу за свободу та суверенітет”,написав у соцмережі Х, коментуючи нові обмеження щодо РФ, Верховний представник із закордонних справ та політики безпеки ЄС Жозеп Боррель.

Загалом до санкційного списку ЄС додалися білоруські та російські військові й посадовці, які сприяють війні проти України та захопленню українських територій. Зокрема, 14 членів Центральної виборчої комісії РФ, син заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва Ілля, голова Мосміськдуми Олексій Шапошников, голова фонду “Защитники Отечества” Ганна Цивільова, голови Алтайського краю Олег Хорохордін та Башкирії Радій Хабіров.

Всього санкційний список ЄС збільшився на 61 фізичну особу.

Нагадаємо, що Рада Європейського Союзу ухвалила 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Російської Федерації 18 грудня 2023 року.

На переконання Борреля, нові санкції ще більше послаблять російську військову машину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter